Итальянский салат из фасоли

Итальянский салат

Итальянский салат из фасоли — это легкий, вкусный и сытный рецепт, который прекрасно подходит для летнего стола. Он сочетает в себе нежную фасоль, свежие овощи и ароматный заправка на основе оливкового масла и лимона.

Ингредиенты для Итальянского салата из фасоли

  • canned white beans (фасоль белая консервированная) — 400 г
  • cucumber (огурец) — 1 шт.
  • red onion (лук красный) — ½ шт.
  • tomatoes (томаты) — 2 шт.
  • basil leaves (листья базилика) — небольшая пучка
  • extra virgin olive oil (экстра Virgen оливковое масло) — 3 столовые ложки
  • lemon juice (сок лимона) — 1 столовая ложка
  • salt and pepper to taste (соль и перец по вкусу)
Калорийность ~ 200 kcal
Порций 4-6
Время приготовления 15 минут

Приготовление Итальянского салата из фасоли

  1. Wash and chop all vegetables: cucumber, red onion, tomatoes and basil leaves.
  2. Drain and rinse the canned white beans.
  3. Combine all chopped vegetables and beans in a large bowl.
  4. In a small bowl, whisk together olive oil, lemon juice, salt and pepper.
  5. Pour the dressing over the salad and toss gently to combine.
  6. Taste and adjust seasoning if needed.
  7. Chill in the refrigerator for at least 30 minutes before serving.

For a more flavorful salad, try using different types of beans or adding other vegetables like bell peppers, zucchini, or artichoke hearts.

Рецепты и фото еды
Добавить комментарий