Итальянский салат из фасоли — это легкий, вкусный и сытный рецепт, который прекрасно подходит для летнего стола. Он сочетает в себе нежную фасоль, свежие овощи и ароматный заправка на основе оливкового масла и лимона.
Ингредиенты для Итальянского салата из фасоли
- canned white beans (фасоль белая консервированная) — 400 г
- cucumber (огурец) — 1 шт.
- red onion (лук красный) — ½ шт.
- tomatoes (томаты) — 2 шт.
- basil leaves (листья базилика) — небольшая пучка
- extra virgin olive oil (экстра Virgen оливковое масло) — 3 столовые ложки
- lemon juice (сок лимона) — 1 столовая ложка
- salt and pepper to taste (соль и перец по вкусу)
Калорийность | ~ 200 kcal |
---|---|
Порций | 4-6 |
Время приготовления | 15 минут |
Приготовление Итальянского салата из фасоли
- Wash and chop all vegetables: cucumber, red onion, tomatoes and basil leaves.
- Drain and rinse the canned white beans.
- Combine all chopped vegetables and beans in a large bowl.
- In a small bowl, whisk together olive oil, lemon juice, salt and pepper.
- Pour the dressing over the salad and toss gently to combine.
- Taste and adjust seasoning if needed.
- Chill in the refrigerator for at least 30 minutes before serving.
For a more flavorful salad, try using different types of beans or adding other vegetables like bell peppers, zucchini, or artichoke hearts.